Podcast Zvětšenina: Petr Vrabec – V Řecku by už hořel parlament, v Česku je nuda

7/05/2021

Petr Vrabec se dlouhodobě věnuje aktivistické fotografii, zaznamenávaná demonstrace velké i ty malé o pár lidech. Za šest let jich nafotil zhruba 390 a nekončí. Byl jediným fotografem uvnitř autonomního centra Klinika, kde dokumentoval jeho proměnu až po jeho konec.

I když je známý právě snímky z demonstrací v celku tvoří tyto fotografie pouze pár procent jeho tvorby. V podcastu Petr popisuje, jak fungují policejní manévry u nás i v zahraničí.

Fotit začal před třinácti lety a postupně se z jeho koníčku stala práce, ačkoliv fotografii nestudoval. Od té doby fotí denně. Vzhledem k velkému množství snímků chce své projekty uzavírat, a to většinou jako knihu.

V době pandemie začal objevovat Prahu a její zákoutí, kdy při svých fototoulkách nachodí kolem třiceti kilometrů. Jeho cílem je ukázat hlavní město v jeho celé rozmanitosti a Pražákům ukázat, že své město vlastně neznají.

Více se dozvíte v podcastu Zvětšenina, který najdete na platformách Spotify a Apple podcast. Vychází každých čtrnáct dní.

Foto: Petr Vrabec

string(1) "1"