Příběh fotografie – Radim Hlaváč – Skokan a komár

Fotografie měsíce

a další příběhy fotografií najdete na našem blogu:

PŘEJÍT NA BLOG

Foto Měsíce
15/04/2021

Přinášíme vám další příběh nominované fotografie soutěže Czech Nature Photo. Jak vznikl úsměvný snímek skokana s komárem na hlavě, popisuje jeho autor Radim Hlaváč.

Foto: Radim Hlaváč

„Každé jaro se těším na okamžik, kdy se začne probouzet rybníček nedaleko mého bydliště. Pravidelně na začátku dubna v něm probíhá páření skokana hnědého. Vždy se obleču do brodících kalhot, vlezu do vody a fotím tyto nádherné žáby. Jelikož loni už bylo v tu dobu docela teplo, tak bylo na rybníčku velké množství komárů. V jedné chvíli jsem si všiml, že komár usednul na hlavu skokana, který se právě vynořil. Akce trvala asi 5 vteřin, než se skokan opět ponořil. Měl jsem obrovskou radost, že se mi ten moment podařilo zachytit.“

Radim Hlaváč

Fotografování zvířat je mým velkým koníčkem. Fotit jsem začal asi před pěti lety. Fotím převážně ve volné přírodě, a to hlavně na území České republiky. Dále spolupracuji s několika sokolníky, u kterých pořádám workshopy pro kamarády fotografy. V roce 2018 si mě díky mé práci vybrala firma Olympus jako svého ambasadora pro ČR.

string(1) "1"