Soutěž Czech Nature Photo zahajuje výstava izraelského fotografa Boaze Amidrora

23/02/2021

Izraelský fotograf Boaz Amidror fotografuje od svých patnácti let, z toho posledních deset let profesionálně. Po 25 letech služby v Izraelských obranných silách odešel do výslužby v hodnosti plukovníka a konečně se může naplno věnovat své lásce k fotografii. Jeho hluboké znalosti historie, krajiny a přírody Izraele mu umožňují objevovat skryté krásy a zaznamenávat je ve fotografiích. Zkušenosti aktivního vojáka jej naučily sžít se s přírodou a nabytých zkušeností využívá při pohybu v terénu. Miluje trávení času v přírodě, a být tak součástí různých ekosystémů, pozorovat zvířata, ptáky a vůbec přírodu v celé její kráse.

Úvodní foto: Boaz Amidror

„Z mé lásky a radosti být venku vznikla touha představit krásu přírody a sdílet ji se všemi. Dal jsem si za cíl ukázat lidem v Izraeli a po celém světě, jak bohatá, krásná a velkolepá je příroda Izraele. Žádná fotografie ovšem nenahradí pobyt v přírodě. Co vidíte na mých fotografiích, je vzdáleno maximálně dvě hodiny jízdy od domova. Stačí vyjít ven do přírody,“ popisuje autor.

Na výstavě bude představeno přes třicet fotografií zvířat z izraelské přírody. Návštěvníci uvidí různé druhy ptactva a dalších živočichů.

Výstava bude otevřena dle nařízení vlády. Oficiálně se „otevře“ 3. března a potrvá do 25. dubna. V případě, že bude galerie otevřena, platí následující otevírací doba: úterý až pátek vždy od 11.00 do 18.00 hodin a o víkendu od 10.00 do 18.00 hodin. Základní vstupné činí 80 a snížené 40 korun. Galerie Czech Photo Centre se nachází 100 metrů od stanice metra Nové Butovice na adrese Seydlerova 2835/4, Praha 5

Kontakty a další informace: www.czechphoto.org

Public relations: Anna Vacková, +420 777 093 690, vackova@czechphoto.org

Záštita výstavy: Ministerstvo kultury ČR a Praha 13

Generální partner: Trigema

Výstava vznikla za podpory Velvyslanectví Státu Izrael v České republice

Partneři: Cewe, Samsung, ČTK, Ptáček koupelny, Soliter Parket, Siko, Laufen, Fomei, Newton Media, Cobra

Hlavní mediální partner: Mafra a iDnes.cz

Mediální partneři: Reflex, Dab Praha, Prima Zoom, National Geographic, Prague TV, Lidé a Země

Tisková zpráva ke stažení ve formátu .doc

string(1) "1"