Vyhlašujeme nominace ve fotografické části cestovatelské soutěže Hanzelky a Zikmunda

14/02/2021

(Neděle 14.2.2021) Již potřetí zasedla v galerii Czech Photo Centre odborná porota cestovatelské soutěže Hanzelky a Zikmunda ve složení: Veronika Souralová – ředitelka Czech Photo a předsedkyně poroty, Petr Brukner – fotograf a herec Divadla Járy Cimrmana, Jan Rybář – fotograf, Tomáš Tureček – šéfredaktor National Geoghaphic, Pavel Schreiber – ředitel CEWE. Ti společně vybrali pět nominovaných snímků, které vyhodnotili jako nejlepší snímky z cest. Na narozeniny pana Miroslava Zikmunda 14. února budou vyhlášeny nominace, ceremoniál je prozatím odložen na 22. dubna.

Úvodní foto: Petr Kleiner

Do soutěže bylo přihlášeno téměř pět set snímků a porota vybrala následujících pět nominovaných.

Nominaci získal snímek Mobilní Indie. Fenomén mobilních telefonu zachytil Petr Kleiner.

Zdeněk Dvořák nazval svůj snímek Ze Země na Měsíc. Fotografie zobrazuje uměleckou instalaci nafukovacích modelů Země a Měsíce v Brně na Kraví hoře. Ta stala vyhledávanou cestovatelskou atrakcí léta 2020.

Dalším nominovaným snímkem je Ohnivý muž z Ugandy od Jany Kupčákové. Muži z domorodého kmene Batwa předvádí ve své vesnici, jak se tradičním způsobem rozdělává oheň.

Odvážný snímek s názvem Skákači pochází z Bangladéše a jeho autorem je Josef Bosák. Mládežníci ve stanici v Dháce skáčou z vagónu na vagón.

Další nominovanou fotografii je Pes a siamská dvojčata od Lucie Mojžíšové. Fotografie byla pořízena na pobřeží Holandska.

Slavnostní vyhlášení se bude konat v Zrcadlovém sále na zámku v Dobříši 22. dubna 2021. Právě tam po návratu z cesty do Afriky a Jižní a střední Ameriky psali Jiří Hanzelka a Miroslav Zikmund svoje knihy. Během přímého přenosu na stanici Radiožurnál se budou vyhlašovat i další kategorie jako je nejvíce půjčovaný cestopis, nejlepší cestopis a nejlepší rozhlasová reportáž.

Více na stránkách www.cestopisroku.cz

Kontakty a další informace: www.czechphoto.org

Public relations: Anna Vacková, +420 777 093 690, vackova@czechphoto.org

Pořadatel: Czech Photo

Partneři: Radiožurnál

Partner soutěže: CEWE

string(1) "1"