Příběhy fotografií: Martin Divíšek – Praha za dob koronaviru

Fotografie měsíce

a další příběhy fotografií najdete na našem blogu:

PŘEJÍT NA BLOG

Foto Měsíce
4/12/2020

Po roce se na blog zase vrací příběhy fotografií Czech Press Photo. Postupně budeme představovat oceněné ve všech kategoriích soutěže. Letos zahájíme vítězem kategorie Každodenní život – Martinem Divíškem. Jak dokumentoval nouzový stav, se dozvíte níže v článku.

Foto: Martin Divíšek

„Většina z nás podobnou zpravodajskou událost nezažila a já věřím, že ji zase dlouho nezažijeme. Rozhodně to byla a stále je zkušenost. Pro mě osobně bylo výzvou začít přemýšlet, jak by se krize okolo Covid-19 v Čechách dala ilustrovat pro okolní svět, a zároveň být ostražitý a nenakazit se. A tak stále dokola. Nepřetržité dva měsíce přemýšlení o tom, co vyfotím. Najednou jsem stál v prázdném centru Prahy či v opuštěných stanicích metra a neměl jsem z toho dobrý pocit. Ale asi nejvíc si z této krize budu pamatovat ticho na Karlově mostě,“ popisuje vznik série autor.

Martin Divíšek

Narodil jsem v roce 1985 v Praze. Po studiu Střední průmyslové školy sdělovací techniky a nedokončeném studiu na VOŠ publicistiky jsem nastoupil do deníku Šíp, odkud jsem po roce přešel do nově vzniklého fotooddělení centrální redakce Deníku. Po mnoho let spolupracuji i s Baletem Národního divadla a od roku 2017 i s European Pressphoto Agency.

string(1) "1"