Foto měsíce července

Fotografie měsíce

a další příběhy fotografií najdete na našem blogu:

PŘEJÍT NA BLOG

Foto Měsíce
12/10/2020

Máme zde vyhlášení dalšího fota měsíce. Za červenec vybrala správní a dozorčí rada snímek Davida W Černého z agentury Reuters, který zachytil osamělého Jiřího Bartošku v sálu hotelu Thermal. Více se dozvíte přímo v článku.

Foto: David W Černý

„Poté, co byl filmový festival v Karlových Varech zrušen ve své tradiční podobě kvůli hrozbě koronaviru a zároveň vznikla přehlídka filmu Tady Vary ve stovce kin po cele ČR, se 3.7.2020 uskutečnilo v hlavním sále hotelu Thermal natáčeni zdravice prezidenta MFFKV Jiřího Bartošky pro diváky přehlídky Tady Vary. Natáčeni probíhalo symbolicky ve stejný den a na stejném miste, jako by za normálních okolnosti probíhal zahajovací ceremoniál, a to nabízelo moznost pořídit zajímavé fotografie prázdného sálu a prezidenta Bartošky. Ten si při cekaní na zahájeni natáčeni sedl do jedné z prázdných sedaček a na chvíli se pravděpodobně zamyslel, jak tento sál mohl být plny festivalových hostu a diváku, nebýt koronavirové pandemie,“ popisuje autor.

David W Černý

David W Černý je profesionálním fotografem přes 27 let. Jeho první publikovaná fotografie vyšla v roce 1993 v deníku Expres. Zde pracoval rok jako sportovní fotograf, a poté přestoupil do ČTK, kde pokrýval politické, kulturní a sportovní události napříč Evropou následující čtyři roky. Od roku 1998 začal tvořit jako volný fotograf, zejména dokumentoval módu, sport, film a podnikatele. Působil také jako oficiální fotograf Mezinárodního filmového festival Karlovy Vary po dobu dvaceti let. Od roku 2003 pracuje pro mezinárodní agenturu Reuters, kde působí dosud.

string(1) "1"