Foto měsíce dubna

Fotografie měsíce

a další příběhy fotografií najdete na našem blogu:

PŘEJÍT NA BLOG

Foto Měsíce
29/06/2020

V dubnu vybrala správní a dozorčí rada Czech Photo snímek fotografky Báry Reichové. Ta pro Český olympijský výbor dokumentovala počínání sportovců v době nouzového stavu. Příběh fotografie najdete o pár řádek níže.

Foto: Barbora Reichová

„Snímek překážkářky Zuzany Hejnové vznikl v rámci projektu s názvem Nezlomní olympionici, kterému jsem se věnovala po celou dobu trvání nouzového stavu v České republice. Smysl tohoto souboru bylo zdokumentovat přípravu předních českých sportovců, kterým se ze dne na den zavřely tréninkové haly, posilovny, bazény a místa, kde jejich sportovní příprava běžně probíhá. Zuzana Hejnová využila terasu svého bytu a s přítelem si zde vybudovali jakousi improvizovanou posilovnu, kde nechyběly ani překážky. Se Zuzkou jsem absolvovala jeden více jak hodinu trvající dopolední trénink, kde pilovala nejen techniku, ale pracovala i na síle. Fotila jsem ji přímo na terase, vylezla jsem na střechu domu a na konci tréninku, když už jsem byla na odchodu, jsem ji poprosila, jestli by si nemohla dát ještě jednu prémiovou sérii s činkou navíc s tím, že se ji pokusím vyfotit z ulice před domem. To se nakonec vyplatilo a téměř poslední fotka z celé série může působit do určité míry ikonicky pro danou dobu a situaci, v níž se sportovci ocitli,“ popisuje autorka.

Barbora Reichová

Barbora Reichová pracuje od dubna letošního roku jako oficiální fotografka Českého olympijského týmu. Do té doby byla téměř 15 let součástí redakce deníku Sport. Vystudovala střední odbornou fotografickou školu v Praze a nyní studuje Institut tvůrčí fotografie při Slezské univerzitě v Opavě. Dokumentovala řadu významných sportovních akcí po celém světě a zúčastnila se čtyř olympijských her. Je držitelkou ocenění ze soutěže Czech Press Photo, Sportovní fotografie roku a taktéž je držitelkou ceny Fair play.

string(1) "1"