Cena diváků výstavy Czech Nature Photo vyhlášena!

25/06/2020

Diváky výstavy Czech Nature Photo oslovil koupající se pelikán.

Ve středu 24. června se konalo v galerii Czech Photo Centre slavnostní setkání oceněných fotografů v soutěži Czech Nature Photo. Při té příležitosti byla vyhlášena i cena diváků. Jejím generálním partnerem je firma Olympus. Marketingový ředitel Josef Olšavský předal vítězi Janu Molinskému fotoaparát Olympus E-M10 Mark III s objektivem M.Zuiko Digital ED 14-42mm F3.5.-5.6 EZ Pancake.
Ačkoliv v soutěží získal pelikán z pražské zoo třetí místo v kategorii Zvířata v lidské péči, u návštěvníků zvítězil.
„Cesty za zvířaty do přírody a jejich pozorování pro mě představují skvělou relaxaci. Jelikož se fotografování zvířat dobře trénuje v zoologických zahradách, strávil jsem, zejména v té pražské, za poslední rok velkou část svého volného času. Snímek pelikána vznikl náhodou v květnu 2019 v pražské zoologické zahradě, kam jsem šel se záměrem fotit volavky v letu. Volavky se bohužel k létání zrovna moc neměly, a když už to vypadalo, že odejdu s prázdnou, vydal se do vody pelikán, který začal s údržbou peří. Celý se potápěl a následně se máváním svými mohutnými křídly oklepával od vody, která stříkala všude,“ popisuje autor.

Jan Molinský
Se narodil v roce 1980 v Kolíně. Vystudoval 1. lékařskou fakultu Univerzity Karlovy a v současné době pracuje jako lékař ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze. O fotografování se zajímá od začátku roku 2019 a stalo se jeho velkým koníčkem. Zaměřuje se zejména na fotografování přírody a zvířat.

Tisková zpráva ke stažení ve formátu .docx

Fotky z předávání: Markéta Kolínská

string(1) "1"