Příběh fotografie – Tomáš Neuwirth – Pobřeží

Fotografie měsíce

a další příběhy fotografií najdete na našem blogu:

PŘEJÍT NA BLOG

Foto Měsíce
5/06/2020

Fotografie z dronu dokážou diváky skutečně uchvátit, i proto jsme zařadili právě tyto snímky do nové podkategorie. Na výběru oceněných snímků se podíleli experti ze společnosti DJI. Třetí místo získal Tomáš Neuwirth. Kde a jak fotografie vznikla, se dozvíte v článku.

Foto: Tomáš Neuwirth

„Fotografie "Pobřeží" vznikla v květnu 2019 na ostrově Zlarin v Chorvatsku během Kapitánské regaty. Tohoto jachtingového závodu se nepravidelně účastníme jako jesenická posádka SUDET NAUTIC. Kvůli nepříznivému počasí a silnému větru byly loni některé rozjížďky zrušeny, o to více ale bylo času na výlety a prozkoumání ostrova. Vyfocené pobřeží se nachází na neobydleném jižním výběžku. Snímek byl pořízený dronem DJI Mavic 2 Pro a jak je z něj patrno, byl focen kolmo dolů (tzv. top down). Což je můj oblíbený způsob focení dronem.

V loňské roce tato fotografie zaujala porotu Nature Photography Contest (pořadatel Greenstorm Foundation). Byla vybrána mezi TOP 30 finalistů z 5300 přihlášených snímků. Následně byla vystavená v rámci festivalu Kochi Design Week v Indii,“ popisuje autor.

Tomáš Neuwirth

Dronům se věnuji poměrně dlouho, první jsem si pořídil (složil) již před devíti lety v roce 2011. Na všechny výlety a cesty si tedy pochopitelně beru nejen foťák, ale i dron. A i přesto, že se drony během posledních let hodně rozšířily, tak si myslím, že pohled z ptačí perspektivy zatím neomrzel. Není nám vlastní a běžně se s ním nesetkáváme, proto nám připadá zajímavý a nevšední.

Snímky z ptačí perspektivy mi přinesly řadu mezinárodních ocenění, např. vítězství v Moscow International Foto Awards (kategorie Nature) a titul Nature Photographer of the Year 2019. Případné další informace najdete na mém webu: www.tomasneuwirth.com

string(1) "1"