Příběh fotografie – Matyáš Slavík – Vlk arktický

Fotografie měsíce

a další příběhy fotografií najdete na našem blogu:

PŘEJÍT NA BLOG

Foto Měsíce
24/04/2020

Autor do popisku snímku uvedl „Winter is coming“ a mnoha fanouškům seriálu Hry o trůny se jistě vybaví několik záběrů ze Zimohradu. Snímek Matyáše Slavíka pochází z kategorie Zvířata v lidské péče a kde a jak vzniknul, se dozvíte v článku.

Foto: Matyáš Slavík

„Fotografie vlka nevznikla nijak výjimečně. Již nějakou dobu fotografuji pro Zoologickou zahradu v Brně a snažím se dělat fotografie trochu jinak. Čemuž fotografování v zahradách úplně nepomáhá. Ten den bylo ráno pěkně sychravo. Věděl jsem, že má být pod nulou, tak jsem vyrazil zkusit své štěstí s představou kouzelně surového snímku. Po nějaké době v zoo začalo sněžit. To bylo ono. Věděl jsem, které zvíře chci portrétovat. Základním symbolem vlků arktických je a bude nepochybně sníh. Rychle jsem se k vlčí expozici přesunul a začal fotit. Vlci byli ze sněhu nadšení. Pobíhali sem a tam a já měl tu nejlepší příležitost vyfotit tento snímek s arktickou atmosférou,“ popisuje autor.

Matyáš Slavík

Fotografii jsem vystudoval na střední škole v Brně. Příroda mě fascinuje a doprovází od mládí, kdy jsem s otcem navštěvoval lesní revíry a pozoroval jeho práci. Když jdu fotit, snažím se vidět snímky trochu jiným stylem než ostatní. Myslím, že právě tato filozofie může být do budoucna pro další spolupráce určující. Poměrně často vyrážím do divočiny naší krásné republiky a nechávám na sebe doléhat její poklady. Fotografování zvířat mě naprosto naplňuje a beru jej jako svůj primární obor. Používám Nikon d500 s objektivem Nikon 200-500mm ED, VR f5.6, avšak donedávna jsem fotil na začátečnickou zrcadlovku d3300. Věřte tomu nebo ne, tahle fotka je focená právě na ní.

string(1) "1"