Foto měsíce října

Fotografie měsíce

a další příběhy fotografií najdete na našem blogu:

PŘEJÍT NA BLOG

Foto Měsíce
14/03/2020

Smrt Karla Gotta otřásla veřejností. Na poslední rozloučení s národním umělcem se stály dlouhé fronty. Pomyslným vyvrcholením byl pohřeb v katedrále svatého Víta, kde se místo hemžilo fotografy. Mezi nimi byl i Michal Šula z mediálního domu Mafra, který za svůj snímek získal titul Foto měsíce.

Foto: Michal Šula

„Vlastní pohřeb ukončoval celý ten obří mediální zájem o smrt Karla Gotta. Čekali jsme s kolegy několik hodin před katedrálou v několika řadách. Na samotný obřad mohl jen oficiální fotograf rodiny. Pro představu, jen z naší redakce jsme byli před katedrálou 3 fotografové,“ popisuje autor

Michal Šula

Narodil se v Praze na Vinohradech. Fotografuje od osmnácti let. Fotografii studoval v rámci pomaturitního studia na Pražské fotografické škole.
Od roku 2001 pracoval jako fotoreportér ve Večerníku Praha a od roku 2004 je zaměstnán v pražské regionální redakci MF DNES. Věnuje se především sportovní a reportážní fotografii. Fotografoval několik významných sportovních událostí, například mistrovství světa ve fotbale v Německu 2006, mistrovství Evropy ve fotbale 2008 ve Švýcarsku a Rakousku.
V soutěži Czech Press Photo získal v roce 2007 1. cenu a v roce 2006 2. cenu v kategorii Lidé, o nichž se mluví. V roce 2016 získal cenu Fotografie roku a stal se tak absolutním vítězem soutěže.

string(1) "1"