Vyhlášení Fotografií měsíce

Fotografie měsíce

a další příběhy fotografií najdete na našem blogu:

PŘEJÍT NA BLOG

Foto Měsíce
13/03/2020

Fotografky a fotografové, naše iniciativa Fotografie měsíce neskočila, neustále sledujeme vaši tvorbu. Omlouváme se za výpadek vyhlašování Foto měsíce a na oplátku jsme si pro březen nachystali vyhlášení všech chybějících měsíců - to od října až po únor. Na vybírání nominovaných fotografií se podílí správní a dozorčí rada společnosti Czech Photo. Mezi jejími členy jsou například Jindřich Štreit, Vladimír Birgus a Jaroslav Kučera.

Úvodní foto: Michal Šula, Mafra

Fotografií měsíce října byl vybrán snímek Michala Šuly z pohřbu zpěváka Karla Gotta.

V měsíci listopad zvolila rada Czech Photo jako vítěze snímek Michala Beránka z deníku Sport. Ten zachytil zákrok Gerarda Piquého na Petera Olayinka, který skončil žlutou kartou.

V prosinci se stalo několik tragických událostí, ta nejvýraznější se odehrála v Prešově. K výbuchu plynu v panelovém domě v Prešově došlo v pátek 6. prosince 2019 ve 12.12 hodin v Mukačevské ulici 7. Nejprve vybuchl nahromaděný plyn, poté došlo k rozsáhlému požáru několika vrchních pater budovy. Tuto událost zachytil prešovský fotograf Patrik Minar. Jeho fotografie seniora v troskách obletěla všechny deníky v Čechách i na Slovensku.

Rok 2020 otevřela reportážní fotografie Luďka Peřiny z agentury ČTK, který zachytil dirigenta Tomáše Hanáka při zkoušce Moravské filharmonie Olomouc. „Rád fotím hudbu všech žánrů, ve výkonech hudebníků je náboj a napětí podobné výkonům sportovců. Snímek dirigenta Tomáše Hanáka vznikl na generálce novoročního koncertu Moravské filharmonie Olomouc,“ popisuje snímek autor.

Vyhlášení uzavřeme fotografií k aktuálnímu tématu, které hýbe celým světem. V ranních hodinách 3. února dorazila pětice Čechů z Wu-chanu do pražské nemocnice Na Bulovce. Fotografií měsíce února se stal snímek Dana Materny z mediálního domu Mafra. Příběhy fotografií budeme publikovat.

string(1) "1"