Autorské prezentace porotců CNP

6/03/2020
Autorské prezentace porotců zahájily Měsíc přírody v Czech Photo Centre.

Peter Delaney opustil kariéru ve finančnictví, aby si splnil svůj sen o cestování po Africe v Land Cruiseru, přestěhoval se tam. Afrika se stala jeho životní cestou a věnuje se jejímu zobrazování posledních 15 let. Při prezentaci povídal o lásce k Africe, poměrně těžkém životě fotografa, jak komerčně prorazit a čím se stane fotografie dobrou. Delaney získal třikrát prestižní ocenění BBC fotografa divočiny roku – BBC Wildlife Photographer of the Year. Je také oficiálním ambasadorem X- Photographer společnosti Fujifilm.

Rob Cottle pracuje jako fotograf divočiny s důrazem na etiku fotografie. Autor je vášnivým milovníkem živých tvorů z Walesu ve Velké Británii. Jeho obdiv k přírodě je mnohem důležitější než stisknutí spouště. Při prezentaci diváky nabádal k tomu, že fotit běžné druhy živočichů je stejně fascinující jako pořizovat snímky exotických zvířat.
Rob Cottle je mentorem značky Olympus, držitelem ocenění z mezinárodních soutěží, pořádá workshopy a přednášky, přispívá do časopisů, novin a do knih včetně příspěvků pro Photographers United a knih Remembering Wildlife. Nedávno byla ukončena jeho výstava v Londýně, uspořádaná na zadání japonského ministerstva životního prostředí.

string(1) "1"