Vyhlašujeme nominace ve fotografické části cestovatelské soutěže Hanzelky a Zikmunda

31/01/2020

V pondělí 27. ledna zasedla v galerii Czech Photo Centre odborná porota cestovatelské soutěže Hanzelky a Zikmunda ve složení: Petr Brukner – fotograf a herec Divadla Járy Cimrmana, Jan Rybář – fotograf, Tomáš Tureček – šéfredaktor National Geoghaphic, Veronika Souralová – ředitelka Czech Photo, Pavel Schreiber – ředitel CEWE. Ti společně vybrali pět nominovaných snímků, které vyhodnotili jako nejlepší snímky z cest. Slavnostní vyhlášení se bude konat na zámku v Dobříši na sté první narozeniny pana Miroslava Zikmunda 14. února 2019 od 19:00.

Mezi nominované snímky byly vybrány: fotografie s názvem Do neznáma, na které Kristýna Kvapilová na jezeře ve Švýcarských horách vyfotografovala svého psa. Další nominovanou autorkou je Jana Břížďalová se snímkem Každá cesta někam vede i když nevidíš cíl... Ta vznikla v Tišnově během rána zahaleného do mlžného podzimního oparu. Dále představíme snímek Midnight Fun Run Jany Kašparové. „Fotografie vznikla na cestě do Inuviku, kde jsme se s přáteli účastnili půlnočního běhu na 10 km. Cesta po nové "dálnici," zvířený prach a slunce nízko nad obzorem vytvořili krásnou atmosféru. V červnu již slunce za polárním kruhem nezapadá, což dává prostor pro dlouhé výlety a šílené nápady,“ popisuje vznik fotografie autorka. Dále porotu oslovil madagaskarský Kapitán Igora Mikuly. Jako poslední vybrala porota fotografii Na hraně Michala Norberta, která ukazuje snové a zároveň dramatické místo na Faerských ostrovech.

Slavnostní vyhlášení se bude konat v Zrcadlovém sále na zámku v Dobříši na sté první narozeniny pana Miroslava Zikmunda 14. února 2019 od 19:00. Právě tam po návratu z cesty do Afriky a Jižní a střední Ameriky psali Jiří Hanzelka a Miroslav Zikmund svoje knihy. Během přímého přenosu na stanici Radiožurnál se budou vyhlašovat i další kategorie jako je nejvíce půjčovaný cestopis, nejlepší cestopis a nejlepší audio projekt.

Více najdete na stránkách www.cestopisroku.cz

www.cewe.cz

string(1) "1"