Příběh fotografie: Tomáš Holcbecher – pád jezdce Bena Mahera

Fotografie měsíce

a další příběhy fotografií najdete na našem blogu:

PŘEJÍT NA BLOG

Foto Měsíce
16/12/2019

Z kategorie Sport přinášíme první příběh Tomáše Holcbechera, který získal 3. místo. Více o oceněném snímku píše sám autor.

Foto: Tomáš Holcbecher

„CHIO Aachen jsou nejprestižnější jezdecké závody na světe, jejich historie sahá do roku 1924. Patří do tzv. série The Rolex Grand Slam of Show Jumping ( Aachen, Spruce Meadows, Geneva, ´s-Hertogenbosch). Fotografie vznikla při jedné ze zahajovacích soutěží, kdy se mi podařilo zachytit pád britského jezdce Bena Mahera, který patří do top desítky světových jezdců. Celá situace vypadá poměrně hrůzostrašně, ale ani jezdci ani koni se nic nestalo a Ben odešel ,,po svých,,. V následující soutěži odpoledne se svým dalším koněm Explosion W zvítězil.“

Tomáš Holcbecher

Začal jsem fotit v devadesátých letech, samouk. Vztah k tomuto sportu mám od malička, otec byl úspěšný drezurní jezdec.
Fotím pouze Jezdectví. (většinou klasické jezdecké disciplíny - Skoky, Drezura, Všestrannost a dále dostihy) V současné v ČR spolupracuji s ČJF, Chuchle Aréna, po změně vlastníka opět časopis Jezdectví a má ostatní produkce je do zahraničí (Rakouská a Německá jezdecká Federace), Časopis Hippson a jeden z největších jezdeckých portálů ve Švedsku.
Od 2004 fotím OH, ME, Světové hry a významné jezdecké závody.
Pracuji jako Freelance. Není to mé hlavní zaměstnání.

[/blog/sport_holcbecher-tomas_padzkone_czechpressphoto.jpg]
string(1) "1"