Konference Role profesionálního vizuálního žurnalismu v dnešní době

Co se u nás děje

zobrazit kalendář akcí

Otevírací doba:
pondělí: ZAVŘENO
úterý - pátek: 11 – 18
sobota - neděle: 10 – 18

Adresa:
Seydlerova 2835/4
Praha 5 (Nové Butovice)
Zobrazit na mapě

10/10/2019

9. 10. 2019 se konala na Novotného lávce konference pořádaná k zahájení 25.ročníku soutěže Czech Press Photo na téma ROLE PROFESIONÁLNÍHO VIZUÁLNÍHO ŽURNALISMU V DNEŠNÍ DOBĚ.

Na aktuální otázky hýbající mediálním světem: Co je dnes úkolem profesionálního vizuálního žurnalismu? Co lze dnes považovat za profesionální média? Kdo je dnes v oblasti vizuálního žurnalismu profesionál? Jaká je role soutěží World Press Photo nebo Czech Press Photo? Lze zabránit již probíhající devalvaci vizuálního žurnalismu? Hledali odpověďi: programový ředitel soutěže World Press Photo David Campbell (Austrálie, Nizozemsko), zakladatel a šéfredaktor mezinárodního čtvrtletníku o fotožurnalismu Reportage Colin Jacobson (Velká Británie) a fotografka íránského původu Amak Mahmoodian, kteří vystoupili v prvním bloku. Ve druhém panelu vystoupil šéf fotobanky ČTK Petr Mlch, šéfredaktor magazínu Reportér Robert Čásenský, vysokoškolský pedagog Filip Láb a za aktivní fotografy Dan Materna ze společnosti Mafra.

Do auditoria byli pozvaní porotci z historie soutěže Czech Press Photo, účastníci soutěže, novináři a studenti. Zejména ve druhém bloku, který se zabýval českou problematikou se rozvinula velmi přínosná diskuze.

Foto: Markéta Kolínská

string(1) "1"