Foto měsíce září

Foto měsíce září

Fotografie měsíce

a další příběhy fotografií najdete na našem blogu:

PŘEJÍT NA BLOG

Foto Měsíce
10/10/2019

Jan Zátorský z mediálního domu Mafra pořídil v Grónsku několik reportáží. Správní rada Czech Photo vybrala jeho snímek z bývalé americké letecké základny jako fotografii měsíce září. Více o snímku najdete v článku.

/blog/viteznaweb.jpg

Jan Zátorský / Mafra

„Fotografii jsem pořídil ve východním Grónsku na bývalé americké letecké základně Bluie East Two. Základna sloužila hlavně k dotankování letadel mířících z Ameriky dál na Evropu. Poté co jí na konci druhé světové války vojáci opustili, na místě zůstaly tisíce prázdných barelů od leteckého paliva a vojenská technika. Desítky aut už pětasedmdesát let pohlcuje příroda. Na místě jsem si připadal jako na výstavě soch, které jsou dokonale barevně sladěné s okolní krajinou.“

Jan Zátorský

Narodil se v roce 1980 v Bratislavě. Již během studií na Střední škole grafické v Praze a Slezské univerzitě v Opavě fotografoval pro Lidové noviny. Od roku 2005 je zaměstnancem MF Dnes. Dříve se věnoval hlavně reportážím. Například fotografoval pohřeb Jásira Arafata v Ramallahu, následky ničivé vlny tsunami v Thajsku, revoluci v Egyptě a válku v Libyi. V současnosti vytváří převážně portréty pro čtvrteční magazín MF Dnes. Získal řadu ocenění v soutěži Czech Press Photo.

string(1) "1"