Foto měsíce června

Foto měsíce června

Fotografie měsíce

a další příběhy fotografií najdete na našem blogu:

PŘEJÍT NA BLOG

Foto Měsíce
13/09/2019

Demonstrace na Letenské plání byla vyvrcholením prtovládních demonstrací, proto není divu, že se právě tento snímek stal vítěznou fotografií měsíce června. Tento konkrétní snímek pořídil docent Karel Cudlín z fotografického spolku 400ASA.

/blog/cudlin400ASAnaweb.jpg

Karel Cudlín / 400ASA

„ Snímek pochází z demonstrace organizovanou spolkem Milion chvilek pro demokracii. Ta se konala v červnu letošního roku. Tak zaplněnou pražskou Letnou jsem neviděl od roku 1989. A tak velkou vlajku jsem neviděl nikdy... "

Karel Cudlín

Karel Cudlín se narodil v Praze. Vystudoval gymnázium, v roce 1987 absolvoval FAMU katedru Umělecké fotografie. Spolupracuje s vydavatelstvími a nakladatelstvími, televizemi a filmovými produkcemi v ČR a v zahraničí. V období 1997-2003 byl jedním z oficiálních fotografů prezidenta republiky Václava Havla. Jeho hlavním zájmem je dokumentární fotografie, pracuje v cyklech. V letech 2015-2016 působil jako vedoucí ateliéru dokumentární fotografie na FAMU, kde se habilitoval docentem. Osmnáctkrát získal ocenění Czech Press Photo včetně ročního tvůrčího stipendia Grant Prahy v roce 1998.

string(1) "1"