Příběhy fotografií: Martin Divíšek – Zákulisí Národního divadla

11/09/2019

Fotograf Martin Divíšek získal nominaci v kategorii Umění a kultura ve 24. ročníku Czech Press Photo. Více ze zákulisí baletu popíše sám autor.

„Když jdete do Národního divadla na balet, kocháte se pohledem na krásné baletky a tanečníky. Na jevišti se pohybují s úsměvem, ladností, elegancí a s jistotou. Napadlo vás ale někdy, kolik potu, dřiny a bolesti stojí za tím, než se postaví před vás? Tato fotka na zkoušce letící Magdaleny Matějkové, sólistky Baletu Národního divadla, je součástí kalendáře Baletu ND, našeho nejvýznamnějšího baletního souboru. Snažil jsem se skrz pohled do zákulisí, veřejnosti přiblížit neskutečnou dřinu, kterou musí každý den tanečníci absolvovat.“

[/blog/umeni-a-kultura-serie_217_martin-divisek_1547_zakulisi-baletu-narodniho-divadla_005.jpg]

MARTIN DIVÍŠEK

[/blog/martinDivisek.jpg]

Narodil jsem v roce 1985 v Praze. Po studiu Střední průmyslové školy sdělovací techniky a nedokončeném studiu na VOŠ publicistiky jsem nastoupil do deníku Šíp, odkud jsem po roce přešel do nově vzniklého fotooddělení centrální redakce Deníku. Po mnoho let spolupracuji i s Baletem Národního divadla a od roku 2017 i s European Pressphoto Agency.

string(1) "1"