Beseda s Romanem Vondroušem v Centru Paraple

15/08/2019

Program Komunitního centra v galerii Czech Photo Centre má sice přes prázdiny odmlku, ale o to radši jsme se zapojili do prázdninových aktivit Centra Paraple. Akce Setkáme se na zahradě se v Parapleti koná již tradičně několikátý rok. Jeho klienti a široká veřejnost se sešli ve venkovních prostorách centra a mohli si užít živou hudbu, grilování, přednášku a také promítání v letním kině. Děkujeme Romanovi Vondroušovi za jeho přednášku a následnou diskuzi o jeho fotografické tvorbě z prostředí koňských dostihů, street fotografie a mnoha dalších.

Roman Vondrouš:

Roman Vondrouš se narodil v roce 1975 v Pardubicích, absolvoval magisterský program Institutu tvůrčí fotografie při Slezské univerzitě v Opavě. Nyní na stejné univerzitě pokračuje jako doktorand. Pracuje již řadu let jako fotoreportér České tiskové kanceláře. Je laureátem první ceny v prestižní mezinárodní soutěži World Press Photo 2013 v kategorii Sport a několikanásobným držitelem ocenění v národní soutěži Czech Press Photo."

www.romanvondrous.cz

Centrum Paraple:

Je obecně prospěšná společnost, založená v roce 1994 Zdeňkem Svěrákem a občanským sdružením Svaz paraplegiků.

Hlavní služba, pobytová sociální rehabilitace, je komplexně propracovaný systém péče, pomoci, podpory a terapeutického působení multidisciplinárního týmu, jehož členové užívají při práci s klienty metody dle svého profesionálního uvážení a odbornosti. Je poskytována v třítýdenních cyklech s tím, že kapacita jednoho cyklu je 20 osob.

www.paraple.cz

Provoz kulturně komunitního centra Czech Photo je spolufinancován Evropskou unií. Registrační číslo projektu: CZ.07.3.63/0.0/0.0/17_051/0000678

[/CPC/logolink-OP-PPR.jpg]

string(1) "1"