Známe vítěze Ceny diváků Czech Nature Photo 2019

Co se u nás děje

zobrazit kalendář akcí

Otevírací doba:
každý den 10 – 19h

Vstupné:
150 Kč / 80 Kč (snížené vstupné)

Adresa:
Karolinum, Ovocný trh 5, Praha 1

26/07/2019

Šest týdnů mohli návštěvníci výstavy Czech Nature Photo 2019 vybírat nejlepší snímek. Tím se stala minimalistická fotografie ledňáčka od Adama Šťastného. „Tento ledňáček zde žije zcela volně a stal se extrémně populárním. Každý druhý fotograf zvířat ho již vyfotil. Není divu, je prostě okouzlující,“ popisuje autor snímku.

Úvodní foto: Adam Šťastný

Vítěz získal fotoaparát značky Olympus – Tought TG-5. Partner soutěže Olympus poskytnul společně se společností Czech Photo i ceny pro vylosované diváky.

Celkem do soutěže přišlo 2259 fotografií, které poslalo 244 fotografek a fotografů z České republiky a Slovenska. Na výstavě bylo prezentováno přes sto fotografií rozdělených do osmi soutěžních kategorií. Z předchozího ročníku zůstaly stejné hlavní kategorie „Savci“, „Ptáci“, „Plazi, obojživelníci a podvodní život“, „Bezobratlí“ a „Zvířata v lidské péči“ i speciální kategorie „Český les“ a „Příroda v Praze“. Novinkou třetího ročníku byla možnost přihlásit ucelené série. Poslední novinkou byl grant pro dlouhodobé fotografické projekty monitorující českou přírodu, který získali Zuzana a Matěj Dolinay.

Práce českých a slovenských fotografů zachycujících přírodu jak v Česku, tak kdekoliv jinde ve světě, bylo možné posílat od 16. ledna do 14. února prostřednictvím webu. Záštitu letošnímu ročníku poskytlo Ministerstvo životního prostředí České republiky a Magistrát hlavního města Prahy. Partnery soutěže Czech Nature Photo jsou Přírodovědecká fakulta Univerzity Karlovy, Národní zemědělské muzeum a Správa Krkonošského národního parku. Hlavním komerčním partnerem je společnost Olympus a dále pak také společnosti Trigema, ProCeram,CEWE Color, Berlitz, Sklárny Rückl, Nielsen, Fujifilm.

Hlavním mediálním partnerem je Český rozhlas 1 Radiožurnál.

Poskytovatelem Grantu Czech Nature Photo je hlavní město Praha

[/CPC/praha.png]

Kontakty a další informace: www.czechphoto.org
Public relations – Anna Vacková +420 777 093 690, vackova@czechpressphoto.cz

Celá tisková zpráva ke stažení ve formátu .pdf

Vítěz Adam Šťastný VítěZ Ceny diváků: Adam Šťastný

string(1) "1"