Porotci CNP vystavují na Staroměstské radnici

10/07/2019

9.7. byla na Staroměstské radnici zahájena výstava Czech Nature Photo – porotci vystavují, to znamená, že celé léto budou v centru Prahy k vidění naprosto skvělé snímky přírody.

Devět autorů, devět přístupů k fotografování přírody: každý z autorů představuje svůj unikátní pohled na fotografování přírody. Konkrétně se jedná o práce dvou zahraničních porotců Ami Vitale (USA) a Javiera Aznara (Španělsko) a etablovaných českých autorů Petra Bambouska, Václava Šilhy, Miroslava Bobka, Pavla Krásenského, Rostislava Stacha, Veroniky Souralové a Michala Krauseho.
Pokud se zajímáte o fotografování přírody, tak si rozhodně hned naplánujte cestu do centra Prahy.

Více o autorech:

Ami Vitale: fotografka magazínu National Geographic, zakládající členka Ripple Effect Images, pětinásobná držitelka ocenění v soutěži World Press Photo včetně první ceny za sérii o místní komunitě ochraňující slony v Keni, která bude vystavena.

Javier Aznar: španělský biolog a profesionální fotograf, jehož práce je zaměřena na přírodu a ochranu volně žijících živočichů, člen Emerging League Photographers při International League of Conservation Photographers. Jeho fotografie pravidelně dosahují čelných umístění v prestižních soutěžích včetně Wildlife Photographer of the Year (některé ze zde oceněných snímků budou vystaveny). Pravidelně publikuje v prestižních časopisech včetně National Geographic a BBC Wildlife Magazine.

Petr Bambousek: wildlife fotograf a lektor, finalista soutěže Wildlife Photographer of the Year, oceněný v soutěžích Windland Smith Rice Awards, Bird Photographer of the Year a mnoha dalších.

Václav Šilha: wildlife fotograf, který s fotoaparátem procestoval všechny kontinenty včetně Antarktidy. Držitel několika ocenění z Czech Press Photo i zahraničních soutěží. Jeho fotografie byly publikovány mimo jiné v časopisech National Geographic a BBC Wildlife Magazine.

Miroslav Bobek: přírodovědec a ředitel Zoologické zahrady Praha, autor oceňovaných mediálních projektů (Odhalení) a několika knih. Iniciuje a aktivně se podílí na projektech ochrany přírody.

Pavel Krásenský: makro fotograf, entomolog, ilustrátor a lektor. Jeho fotografie a ilustrace byly publikovány v mnoha českých i zahraničních knihách a časopisech.

Rostislav Stach: wildlife fotograf, lektor, autor dvou knih o fotografování divoké přírody. Jeho fotografie byly oceněny v mnoha českých i zahraničních soutěžích (Czech Press Photo, IFWP a další).

Veronika Souralová: makro fotografka, která se věnuje systematickému pořizování fotografických celků ze života hmyzu. Od roku 2015 je ředitelkou soutěže Czech Press Photo. K této prestižní soutěži ji před 15 lety přivedly fotografie mravenců, s nimiž soutěžila v kategorii Příroda. V roce 2016 založila multižánrové Czech Photo Centre v Praze a spolu s Michalem Krausem soutěž pro fotografy přírody Czech Nature Photo.

Michal Krause: wildlife fotograf, lektor a píšící autor, jehož fotografie byly oceněny v soutěžích Czech Press Photo, Wildlife Photo Contest a Windland Smith Rice Awards, spoluzakladatel soutěže Cech Nature Photo.

Výstava na Staroměstské radnici je otevřena od 4. července do 31. srpna každý den od 10.00 do 19.00 hodin. Základní vstupné činí 150 a snížené 80 korun.

Foto: Markéta Kolínská

NULL