Foto měsíce května

Foto měsíce května

Fotografie měsíce

a další příběhy fotografií najdete na našem blogu:

PŘEJÍT NA BLOG

Foto Měsíce
28/06/2019

Fotografií měsíce května se stal snímek Petra Joska z agentury AP, který zachytil protivládní demonstrace 6. května. Na Staroměstském náměstí protestovalo proti nové ministryni spravedlnosti Marii Benešové (za ANO) a premiérovi Andreji Babišovi (ANO) přes 20 000 lidí.

Fotografie května Czech Photo

© Petr Josek

„Při práci pro mezinárodní agenturu je velmi důležité si najít to správné místo a spíš než jednotlivé aktéry zachytit celek či dav. Proto jsem zamířil na věž, z které bylo vidět celé náměstí. Po nějaké době už bylo náměstí téměř plné a nad lidmi se objevila vlajka EU, což byl ten moment pro stisknutí spouště“ popisuje autor.

Petr Josek

Petr Josek pracuje pro Associated Press, pokryvá události České republiky a Slovenska. Fotografoval hlavní sportovní akce včetně pěti olympijských her, tři fotbalové mistrovství světa a mnoho dalších. Mimo jiné zachytil válečné konflikty v Iráku a východní Ukrajině, civilní nepokoje v Maďarsku, Turecku, Praze a mnoho dalších významných zpravodajských událostí. V Praze pracuje jako součást tzv. Cross-format týmu úzce spolupracujícího s textem a videem. V soutěži Czech Press Photo získal 15 ocenění.

string(1) "1"