Rozhovor s Chrisem McGrathem

26/06/2019

Zahájení letošní výstavy World Press Photo v Praze byl osobně přítomen fotograf Getty Images Chris McGrath, který získal prvenství v kategorii Aktualita. Zároveň obdržel ocenění Cena Prahy, jejíž součástí je i výstavní kolekce jeho fotografií, která doprovází na Staroměstské radnici výstavu WPP. Máte možnost výstavu navštívit již jen do konce měsíce června.

Chris McGrath začal svou fotografickou kariéru v regionálních novinách v Queenslandu v Austrálii. Po absolvování vysoké školy nastoupil do Getty Images jako fotograf do pobočky v Sydney. Mimo jiné dokumentoval například tsunami v jihovýchodní Asii, bitvu o Mosul, následky tajfunu Haiyan, volbu Baracka Obamy, boj proti IS v Sýrii. Jeho práce se pravidelně objevují ve významných novinách, zpravodajských časopisech a internetových stránkách po celém světě. V roce 2015 se přestěhoval do kanceláře Getty Images Istanbul, kde zastřešuje Turecko a Blízký východ.

Podívejte se na video, ve kterém Chris hovoří o své práci press fotografa a pak i o výstavě fotografií "1989: Pád železné opony" na Pražském hradě.

Video: Oleg Homola

string(1) "1"