Foto měsíce února

Foto měsíce února

Fotografie měsíce

a další příběhy fotografií najdete na našem blogu:

PŘEJÍT NA BLOG

Foto Měsíce
18/03/2019

Fotografií měsíce února se stal snímek Ondřeje Demla z České tiskové kanceláře, který zachytil skok Matěje Ščerby na Zimní Pražské tyčce. Více o snímku se dozvíte přímo od autora.

Fotografie února Czech Photo

Foto: Ondřej Deml

„Když jsem se dozvěděl, že o nadcházejícím víkendu půjdu fotit tyčkařský mítink, byl jsem rád, jelikož atletiku jsem dlouho nefotil. Zároveň jsem doufal, že bude prostor i na nějaké zajímavější záběry, na které obvykle na atletických závodech není tolik času z důvodu mnoha soutěžních disciplín, které musí mít agenturní fotograf všechny pokryté. Z ČTK jsem měl zadáno vyfotit ženskou i mužskou kategorii, tudíž jsem věděl, že v hale na pražském Strahově strávím celé odpoledne. V průběhu soutěže žen jsem postupně našel ideální místa na vyfocení klasických agenturních záběrů z rozběhu, překonání laťky či emocí po dopadu. Díky tomu mi v mužském závodě zbyl čas a po pořízení „povinných“ záběrů jsem obešel doskočiště a všimnul si kontrastu mezi osvětlenou stěnou haly a závodníky při skoku. Poté již stačilo pouze najít pozici v podhledu a počkat si na skokana. Vybraný snímek zachycuje siluetu vítěze mužské kategorie Zimní Pražské tyčky Matěje Ščerby při jednom z pokusů."

Ondřej Deml
Ondrej Deml

Narozen 5. 11. 1995 v Praze. Po absolvování gymnázia studuje na Univerzitě Karlově politologii a mezinárodní vztahy. Fotografuje od roku 2005, přičemž posledních 7 let se věnuje převážně reportážní fotografii. Od roku 2016 je fotoreportérem České tiskové kanceláře (ČTK).

string(1) "1"