Série měsíce července 2021 – Michal Šula, Seznam Zprávy - Povodně v Německu

Fotografie měsíce

a další příběhy fotografií najdete na našem blogu:

PŘEJÍT NA BLOG

Foto Měsíce
24/08/2021

Sérií měsíce července se stala série od Michala Šuly, která zobrazuje zničující povodně v Německu.

„Na místo jsme vyrazili s redaktorem Filipem Harzerem hned v pátek 16.července ráno. V oblasti bylo obtížné se pohybovat, silnice byly zničené nebo pod vodou, na místě nebyl signál pro telefony. V obcích Schuld, Altenburg a Kreuzberg jsme viděli obyvatele, kteří teprve zjišťovali jak dopadl jejich majetek a zda jsou na živu jejich sousedé. Voda v některých místech nastoupala až o jedenáct metrů nad normální hladinu řeky. Spousta hrázděných domů úplně zmizela a lidé přelézali nánosy dřeva, zbytků budov, aut a karavanů. Podobnou spoušť po povodních jsem ještě nikde neviděl,“ popisuje autor.

Michal Šula, Seznam Zprávy

Narodil se v Praze na Vinohradech. Fotografuje od osmnácti let. Fotografii studoval v rámci pomaturitního studia na Pražské fotografické škole.

Od roku 2001 pracoval jako fotoreportér ve Večerníku Praha a od roku 2004 do 2020 byl zaměstnán v pražské regionální redakci MF DNES. V současnosti působí jako fotograf v redakci Seznam Zprávy. Věnuje se především sportovní a reportážní fotografii. Fotografoval několik významných sportovních událostí, například mistrovství světa ve fotbale v Německu 2006, mistrovství Evropy ve fotbale 2008 ve Švýcarsku a Rakousku. V soutěži Czech Press Photo získal v roce 2007 1. cenu a v roce 2006 2. cenu v kategorii Lidé, o nichž se mluví. V roce 2016 získal cenu Fotografie roku a stal se tak absolutním vítězem soutěže.


Foto: Michal Šula / Seznam Zprávy

string(1) "1"