Porotci Czech Nature Photo 2020

5. 3. 2020 - 5. 4. 2020

Co se u nás děje

zobrazit kalendář akcí

Otevírací doba:
pondělí: ZAVŘENO
úterý - pátek: 11 – 18
sobota - neděle: 10 – 18

Vstupné:
80 Kč / 40 Kč (snížené vstupné)

Adresa:
Seydlerova 2835/4
Praha 5 (Nové Butovice)
Zobrazit na mapě

Čtvrtý ročník soutěže pro fotografy přírody Czech Nature Photo bude zahájen výstavou zahraničních porotců v Czech Photo Centre. Peter Delaney a Rob Cottle 5. března představí komplexní výběr ze své tvorby. Peter Delaney fotografuje divokou krásu Afriky a Rob Cottle se věnuje převážně focení zvířat ve Walesu.

Úvodní foto: Peter Delaney, Rob Cottle

Peter Delaney opustil kariéru ve finančnictví, aby si splnil svůj sen o cestování po Africe v Land Cruiseru. „Afrika se stala novou kapitolou mého života a fotografování tohoto rozmanitého kontinentu jsem věnoval posledních 15 let,“ poznamenává Delaney. Aby mohl pokračoval ve svých cestách po celé Africe, vyměnil irský rodák Smaragdový ostrov za život v jihoafrickém městě George. Delaney získal třikrát prestižní ocenění BBC fotografa divočiny roku – BBC Wildlife Photographer of the Year. Je také oficiálním ambasadorem X- Photographer společnosti Fujifilm.

Druhý vystavující fotograf Rob Cottle pracuje jako fotograf divočiny s důrazem na etiku fotografie. Autor je vášnivým milovníkem živých tvorů z Walesu ve Velké Británii. Jeho obdiv k volně žijícím živočichům je mnohem důležitější než stisknutí spouště a jejich blaho je vždy na prvním místě. „Zvířata nejsou na této planetě pro naše potěšení, abychom si s nimi dělali, co chceme, ale proto, aby žila vedle nás a byla respektována. Naše divoká zvířata a životní prostředí musíme chránit a milovat – nečinnost není možností,“ popisuje autor.

Rob Cottle je mentorem značky Olympus, držitelem ocenění z mezinárodních soutěží, pořádá workshopy a přednášky, přispívá do časopisů, novin a do knih včetně příspěvků pro Photographers United a knih Remembering Wildlife. Nedávno byla ukončena jeho výstava v Londýně, uspořádaná na zadání japonského ministerstva životního prostředí.

Spolupořadetelem při zahájení výstavy je společnost:

www.olympus.cz


Základní informace

Výstava fotografií: Porotci Czech Nature Photo 2020
Autoři: Peter Delaney, Rob Cottle
Místo: galerie Czech Photo Centre (Seydlerova 2835/4, Praha 5 - Stodůlky, 100m od stanice metra Nové Butovice)
Datum vernisáže: 4. 3. 2020 od 18.00 hodin
Datum trvání výstavy: 5. 3. 2020 - 5. 4. 2020

Těšíme se na Vás!

[/CNP/CNP2020/20200218_CNP_Porotci_1600x1200_pozvanky3.jpg]

string(1) "1"