Výstava Miloš Sedláček – fotografie a Mladá fotografie tvýma očima

9. 12. 2021 - 30. 1. 2022

V galerii Czech Photo Centre představí Miloš Sedláček svou tvorbu za poslední dekádu. Vystaveno bude téměř padesát fotografií ze čtyř stěžejních cyklů – Struktura stínu, Okrajiny, Architektura v nás a Stěny, ploty, horizonty. Doprovodná výstava studentů s názvem Tvýma Očima vychází ze soutěže, kterou pořádá Fakulta stavební ČVUT. Jejím cílem je upoutat zájem studentů o dění a život kolem sebe.

Úvodní foto: Miloš Sedláček

Miloš Sedláček už v roce 1984 pracoval jako profesionální fotograf se zaměřením na fotografii architektury, technickou fotografii a propagační fotografii. O rok později absolvoval mimořádné studium Umělecké fotografie na pražské FAMU u profesora Jána Šmoka. Od roku 2004 vedle fotografické práce vyučuje fotografii studenty oboru Architektura a stavitelství na Fakultě stavební ČVUT v Praze.

Do soutěže Tvýma očima se přihlásili nejen posluchači Fakulty stavební ČVUT v Praze, ale i středoškolští studenti z celé České republiky. Soutěž byla založena v roce 2008. Každoročně přináší nová témata a hlásí se stovky mladých autorů se stovkami a tisíci fotografií. Každý rok má porota složená z renomovaných odborníků práci s výběrem z mnoha krásných a hodnotných snímků. Po vyhodnocení soutěže otevřena výstava oceněných a dalších vybraných fotografií v univerzitní galerii. Za čtrnáctileté období trvání soutěže Fakulta stavební nashromáždila cenný fond fotografií, které dokumentují, jak se mladí lidé fotograficky vyjadřují k zadaným tématům. Fotografie ve svém souhrnu nejsou jen výpovědí k jednotlivým tématům, ale vypovídají i o tvůrčím potenciálu mladých lidí a o jejich pohledu na svět.

Výstava bude otevřena 9. prosince a potrvá do 30. ledna. Otevírací doba: úterý až pátek vždy od 11.00 do 18.00 hodin a o víkendu od 10.00 do 18.00 hodin. Základní vstupné činí 80 a snížené 40 korun.

Základní informace

Název výstavy: Miloš Sedláček – fotografie a Mladá fotografie tvýma očima
Místo: galerie Czech Photo Centre (100m od stanice metra Nové Butovice)
Doba trvání výstavy: 9. 12. 2021 - 30. 1. 2022
Dernisáž výstavy: 26. 1. od 18:00
Otevírací doba: Út-Pá od 11h do 18h, So-Ne od 10h do 18h, Po - Zavřeno
Vstupné:

  • Plné / 80,- Kč
  • Snížené / 40,- Kč


  • string(1) "1"