On-line přednáška: Krásy Antarktidy s Václavem Šilhou

2. 2. 2021 18.00 - 20.00

Co se u nás děje

zobrazit kalendář akcí

Otevírací doba:
pondělí: ZAVŘENO
úterý - pátek: 11 – 18
sobota - neděle: 10 – 18

Vstupné:
80 Kč / 40 Kč (snížené vstupné)

Adresa:
Seydlerova 2835/4
Praha 5 (Nové Butovice)
Zobrazit na mapě

Představte si činné sopky vyčnívající z ledových vod poblíž Antarktidy. Skály, dým, led, miliony tučňáků, kosatky, velryby, nekonečný oceán a naprosto nepředvídatelné počasí. Není tu letiště, přístav, nežijí zde téměř žádní lidé. Dostat se sem znamená mnohadenní plavbu na malé jachtě. Vylodit se dá jen občas, a to pouze za pomoci nafukovacího člunu.

Fotograf a cestovatel Václav Šilha tuto cestu podstoupil. Dobrovolně a několikrát. Snad proto, aby zdokumentoval a zažil na vlastní kůži panenskou krásu přírody Antarktidy, Jižní Georgie a Sandwichových ostrovů. Snad proto, aby prožil skutečnou cestu, ne pouhé „přemísťování“. Na jachtě Golden Fleece spolu s legendárním kapitánem jižních moří Jeromem Poncetem strávil 6 měsíců.

Nyní chce tento jedinečný a neopakovatelný zážitek zprostředkovat i vám díky devadesáti minutové show plné fotografií, videí a reálných příběhů. Společně s ním tak můžete objevit jeden z posledních nedotčených koutů naší planety.

Více informací o autorovi www.photosilha.cz

Základní informace

Autor: Václav Šilha (Úvodní foto)
Místo: on-line
Čas: úterý 2. 2. 2021 od 18:00 do 20:00
VSTUP ZDARMA
Povinná registrace: kontaktní formulář

nebo nám napište na cp@czechphoto.org nebo zavolejte na číslo 608 875 556

Autor: Václav Šilha

Dlouhodobě patří mezi uznávané české fotografy. S fotoaparátem v ruce procestoval všech 6 kontinentů včetně Antarktidy. Je držitelem řady ocenění v rámci každoroční prestižní novinářské soutěže Czech Press Photo. Jeho tvorba je ceněna i v zahraničí. V roce 2012 získal zlatou medaili v rámci 16. mezinárodního bienále FIAP (Mezinárodní fotografická federace umění) v Norsku. Pravidelně publikuje u nás i v zahraničí, jeho snímky zveřejnily BBC Wildlife Magazine, National Geographic a další prestižní média napříč celým světem. Je spoluautorem knih „Divoká planeta“, „Afrika v nás“ a „Afrika v nás II“. Od roku 2012 působí jako člen redakční rady magazínu Československá fotografie. S jeho tvorbou se mohou pravidelně setkávat také návštěvníci fotografických výstav, přednášek a cestovatelských festivalů.

Více o komunitním cetru: kontaktní formulář

Projektu komunitního centra (Registrační číslo projektu: CZ.07.3.63/0.0/0.0/17_051/0000678) Czech Photo o. p. s. je spolufinancován Evropskou unií.

string(1) "1"