Workshop s Petrem Mlchem: Jak správně sestavit fotosérii

14. 6. 2019 v 18:00h

Co se děje v Czech Photo

zobrazit kalendář akcí

Galerie Czech Photo Centre:
Seydlerova 2835/4
Praha 5 (Nové Butovice)
Zobrazit na mapě

Jak skládat série, aby skutečně fungovaly? Přijďte se dozvědět jak nejlépe sestavit fotografický příběh. Na několika názorných příkladech autor ukáže, jakým způsobem spolu fotografie komunikují a mohou si vzájemně pomoct k posílení sdělení. Také vysvětlí co naopak konstrukci příběhu neprospívá.

Základní informace

Workshop skládání sérií s Petrem Mlchem
Místo: galerie Czech Photo Centre (Seydlerova 2835/4, Praha 5 - Stodůlky, 100m od stanice metra Nové Butovice)
Datum: 14. 6. 2019 od 18h

Vstupné: 80 Kč/ 40 Kč (snížené vstupné)

Již podruhé se umístil český fotograf Michael Hanke v kategorii Sport v konkurenci tisíci fotografů World Press Photo. Porotu zaujala série „Nikdy ho neviděli brečet“, která vypráví příběh handicapovaného sportovce Zdeňka Šafránka. Hanke dokumentuje život sportovce, který po úrazu v roce 2003 zůstal upoután na invalidní vozík. Přesto se stal jedním z našich nejúspěšnějších sportovců, hraje sledge hokej, byl českým šampionem v paraboxu a reprezentuje Českou republiku v handbiku.

[/porota/porota_PM.png]

PETR MLCH, šéfredaktor fotobanky ČTK, ČESKÁ REPUBLIKA

Při studiu pátého ročníku Fakulty strojní ČVUT začal v roce 1999 pracovat v České tiskové kanceláři (ČTK) v tehdejší redakci obrazového zpravodajství. Do roku 2006 působil v agentuře jako editor obrazového zpravodajství na tzv. newsdesku, následně se jako zástupce šéfredaktora věnoval řadě projektů pro zrychlení a zkvalitnění zpravodajské fotografické produkce, včetně projektu vybudování nového online portálu fotobanky ČTK. V roce 2008 se stal šéfredaktorem Redakce obrazového zpravodajství. Kromě péče o archiv ČTK zprostředkoval spolupráci s celou řadou zahraničních i tuzemských partnerů včetně exkluzivního partnera Associated Press. Fotobanka se pod jeho vedením začala orientovat i na projekty jako jsou výstavy, knižní publikace, adjustace fotografií a fotografování na zakázku. Jako jeden z autorů byl u první výstavy ČTK v roce 2012 u příležitosti úmrtí prezidenta Václava Havla, která byla následně k vidění i na pražském letišti v Ruzyni při jeho slavnostním přejmenování na Letiště Václava Havla. Dalšími významnějšími výstavními projekty byla retrospektivní výstava Jovana Dezorta včetně jejího knižního vydání, putovní exteriérová expozice k desetiletému výročí vstupu ČR do EU a dvojice výstav Plzeňského rodinného fotoalba v rámci Plzně Evropského města kultury 2015.

string(1) "1"