Komentovaná prohlídka k výstavě Ami Vitale

7. 4. 2019

>
Co se u nás děje

zobrazit kalendář akcí

Otevírací doba:
pondělí: ZAVŘENO
úterý - pátek: 11 – 18
sobota - neděle: 10 – 18

Vstupné:
80 Kč / 40 Kč (snížené vstupné)

Adresa:
Seydlerova 2835/4
Praha 5 (Nové Butovice)
Zobrazit na mapě

V neděli 7. 4. 2019 v 15h proběhne komentovaná prohlídka k výstavě Ami Vitale. Přijďte za námi na poslední den výstavy. Budeme se na Vás těšit!

Americká fotografka Ami Vitale je legendou nejen reportážní fotografie. Poté, co dvě dekády fotografovala válečné konflikty v téměř stovce zemí, se pomalu začala přiklánět k dokumentování vzájemného působení člověka a přírody. Nyní tvoří své vlastní projekty a je jednou z členek týmů National Geographic.

Fotografka, spisovatelka, filmařka Ami Vitale procestovala téměř 100 zemí, kde byla svědkem občanských nepokojů a násilí. Kvůli své práci žila v hliněných chýších, válečných zónách, dostala malárii, a také si oblékla pandí oblek – to vše v souladu s její filozofií "žít příběh." Poté co v roce 2009 nafotila působivou reportáž o přepravě a vypuštění posledních nosorožců bílých na světě, změnila Ami své zaměření na témata divokých zvířat a životního prostředí.

Časopis Instyle jmenoval Ami jednou z padesáti Drsných žen (Badass Women), jedná se o seriál oslavující ženy, které jsou vidět, slyšet. V rámci tohoto projektu stála po boku skupiny neuvěřitelných žen, jako jsou Jane Goodall, Christiane Amanpour a Ruth Bader Ginsburg. Mimo jiné byla v soutěži The International Photographer of the Year oceněna fotografem roku v kategorii magazín, získala cenu Daniela Pearla za vynikající reportáž a titul Fotograf roku od the National Press Photographer’s Association.

Pětkrát bodovala v soutěži World Press Photo, včetně 1. místa za svou reportáž pro časopis National Geographic z roku 2018 o společenství v Keni, které ochraňuje slony. Nedávno vydala velmi úspěšnou knihu Panda Love, on the secret lives of pandas. Ami Vitale byla protagonistkou seriálu Mission Cover Shot televizního kanálu National Geographic i dalšího dokumentárního seriálu o Madagaskaru (Over the Islands of Africa). Přednáší v rámci série National Geographic LIVE a často pořádá workshopy v Severní i Jižní Americe, Evropě i Asii.

Její fotografie se objevily v téměř každé mezinárodní publikaci a jsou vystavovány v galeriích a muzeích po celém světě. Je zakládající členkou organizace Ripple Effect Images, která sdružuje renomované vědkyně, spisovatelky, fotografky a filmařky, jež společně vytvářejí působivé a přesvědčivé reportáže, které informují o strádání žen v rozvojových zemích a programech, jež jim mohou pomoci. Je též členkou poradního sboru k fotožurnalistice nadace Alexia Foundation.

Ami Vitale, která v současnosti žije v Montaně v USA, je smluvní fotografkou časopisu National Geographic a často pořádá workshopy v Severní i Jižní Americe, Evropě i Asii.

Brýle pro virtuální realitu nám poskytla ALZA.CZ, tak je přijďte vyzkoušet!

[/CPC/alza_cz.jpg]

Základní informace

Komentovaná prohlídka AMI VITALE NADĚJE X VYHYNUTÍ/ HOPE X EXTINCTION
Místo: Czech Photo Centre
Datum: 7. 4. 2019 v 15h

Vstupné: 80 Kč / 40 Kč (snížené vstupné)

[/CPC/20190129_CPC_Ami_plakat_A2_04.jpg]

string(1) "1"