Autorská prezentace Michael Hanke

18. 6. 2019 v 18:00h

Co se děje v Czech Photo

zobrazit kalendář akcí

Galerie Czech Photo Centre:
Seydlerova 2835/4
Praha 5 (Nové Butovice)
Zobrazit na mapě

Jak dvakrát uspět na World Press Photo? Přijďte si poslechnout příběh fotografa Michaela Hankeho, který své náměty hledá v bezprostředním okolí svého domova.

Základní informace

Autorská prezentace Michaela Hankeho
Místo: galerie Czech Photo Centre (Seydlerova 2835/4, Praha 5 - Stodůlky, 100m od stanice metra Nové Butovice)
Datum: 18. 6. 2019 od 18h

Vstupné: 80 Kč/ 40 Kč (snížené vstupné)

[/blog/hanke.png]
Foto: Michael Hanke

Již podruhé se umístil český fotograf Michael Hanke v kategorii Sport v konkurenci tisíci fotografů World Press Photo. Porotu zaujala série „Nikdy ho neviděli brečet“, která vypráví příběh handicapovaného sportovce Zdeňka Šafránka. Hanke dokumentuje život sportovce, který po úrazu v roce 2003 zůstal upoután na invalidní vozík. Přesto se stal jedním z našich nejúspěšnějších sportovců, hraje sledge hokej, byl českým šampionem v paraboxu a reprezentuje Českou republiku v handbiku.

[/blog/Michael_Hanke.jpg]

Michael Hanke

Michael Hanke (* 1972 Kladno) je český fotograf. Vystudoval informační technologie na Vysoké škole ekonomické, fotografování se začal věnovat až ve svých 40 letech. Publikoval černobílé fotografické soubory z dětských šachových turnajů, tanečních zábav seniorů, leteckých dnů a barevný soubor ze zákulisí cirkusu. Fotí na digitální fotoaparát Fujifilm X100 s pevným ohniskem.[2] K focení si vybírá události v blízkosti svého domova, podle svých slov nejdál za fotkou jel 30 kilometrů.

string(1) "1"