Venkovní výstava Olympijské okamžiky ozdobí korzo v Nových Butovicích

20. května - 31. srpna

Co se u nás děje

zobrazit kalendář akcí

Otevírací doba
galerie Czech Photo Centre:

pondělí: ZAVŘENO
úterý - pátek: 11 – 18
sobota - neděle: 10 – 18

Vstupné:
100 Kč / 50 Kč (snížené vstupné)

Adresa:
Seydlerova 2835/4
Praha 5 (Nové Butovice)
Zobrazit na mapě

Díky spolupráci Czech Photo o.p.s., České tiskové kanceláře a Prahy 13 bude pro obyvatele nejen Nových Butovic k vidění venkovní výstava, tentokrát na téma Olympiády. Expozice bude pro veřejnost přístupná od 20. května.

Venkovní korzo Nových Butovic spojující stanici metra a galerii Czech Photo Centre se venkovními výstavami výrazně proměňuje. Mám radost, když vidím, jak se lidé v dnešní uspěchané době u panelů se snímky zastavují a se zájmen si je prohlížejí. Přinášíme do veřejného prostoru kulturu – výstavu s kvalitním informačním přesahem, která bude zajímat dospělé a je vhodná i pro školní vzdělávání,“ popisuje Veronika Souralová.

Výstava je tradičně putovní, po premiéře v Uherském Hradišti se představila v Šumperku, Brně, Praze, Vrchlabí a Kopřivnici.

Venkovní expozice nabízí na 15 oboustranných panelech vedle historických snímků i fotografie s úspěchy českých sportovců na poslední letní olympiádě v Tokiu i zimních hrách v Pekingu.

Na výstavě se autorsky podíleli bývalý dlouholetý vedoucí sportovní redakce ČTK Ladislav Josef, který se jako reportér zúčastnil šesti olympiád a na několika hrách byl i mluvčím národní olympijské výpravy. Spolupracoval na ní s šéfredaktorkou zpravodajství ČTK Radkou Matesovou Markovou a šéfredaktorem Fotobanky ČTK Petrem Mlchem, kteří stáli za předchozími venkovním fotografickými expozicemi ČTK.

Jde už o čtvrtou rozsáhlou fotografickou expozici ČTK. Ke stému výročí republiky a svého založení uspořádala ČTK v roce 2018 putovní výstavu Okamžiky století, v roce 2019 pak k 30. výročí pádu komunistického režimu výstavu Okamžiky sametové revoluce. Na ni v roce 2020 volně navázala výstavou Nežádoucí okamžiky, která mapovala fotomanipulaci a cenzuru v žurnalistice. Všechny výstavy byly k vidění před galerií Czech Photo Centre.

Více o výstavě Olympijské okamžiky zde na webu ČTK.

Základní informace

Venkovní výstava Olympijské okamžiky
Termín expozice: 20. 5. - 31. 8. 2022
Místo: korzo Nové Butovice (před galerií Czech Photo Centre)
Vstupné: Zdarma

Těšíme se na Vás!

string(1) "1"